BIO čerstvá kurkuma
Popis
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého (Curcuma longa), žluté barvy. Původ je v jižní Asii, největším producentem je Indie. Dále je pěstována v Srí Lance, v Číně, v Indonésii, Peru či na Jamajce.
Tato trvalka z čeledi zázvorovité má zduřelý článkovaný oddenek a dlouze řapíkaté listy. Mezi nimi vyrůstá klas světle žlutých květů. Plodem je mnohosemenná tobolka. Semena jsou s míškem. Kurkuma přitom obsahuje silici, limonen, kamfen, alfa- a betapinen, cineol, antioxidant kurkumin či škrob.
Jaké účinky má kurkuma: kontrola náznaků zánětlivých reakcí, ochrana kloubů a zdraví pohybového aparátu, podpora trávení, zejména normální činnosti jater, žlučových cest a střevního traktu, ochrana buněk a správná činnost imunitního systému, podpora krevního oběhu a činnost srdce.
Hmotnost | 0.1 kg |